Иво Паргов: Играехме със селата, вече се мерим с “А” група

Константин Соколов
19.09.2013
размер на текста:

Треньорът и изпълнителен директор на Марек Иво Паргов изрази задоволство от представянето на отбора в срещата с елитния Черно море за Купата на България (0:0). Паргов отбеляза и развитието на клуба, който само преди 3 сезона се бе озовал в най-ниското ниво на родния футбол, а в момента е един от най-силните в “Б” група.
“Мисля, че реалният резултат е равният. Ние имахме положения за гол, гостите също. Не може да се отрече, че Черно море е един от най-добрите отбори в “А” група, но както казах на момчетата, от този мач могат да извлекат само позитиви. Така че да се види, че и в Дупница се играе що-годе нормален футбол. Преди 3 години тука гостуваха разни отбори от селата, виждате сега къде се намира отборът на Марек. Но не бива да се изхвърляме, вървим стъпка по стъпка, продължаваме да работим. И се надявам до 1 година да бъдем равностойни на такива тимове като Черно море, дай Боже да идват и по-често тук”, изтъкна Иво Паргов.
В тази връзка той взе отношение и по въпроса дали Марек има сили да влезе в “А” група. “Цели не бива да поставяме. Просто казвам, че Марек ще се стреми да играе всеки мач за победа. Ще изисквам максимума от момчетата и ако продължават по същия начин, аз ще се гордея с тях. Мисля, че до 1-2 години доста от нашите футболисти ще сменят клубната си принадлежност, а би било добре да останат при нас, но естествено на ниво “А” група”, обясни клубният шеф, като допълни, че отново младите футболисти в тима са се представили добре. “И в този двубой заложих на четиримата играчи до 21 години. Делегатът ми каза, че имам право да не ги пускам, но при мене няма такъв вариант, просто защото това са едни от основните ми футболисти и за сетен път те не ме подведоха. Момчета все още се учат и точно с такива мачове ще могат да израстват”, завърши Иво Паргов.
Добри думи за Марек каза и старши треньорът на Черно море Георги Иванов-Гонзо.

"През целия мач владеехме инициативата и контролирахме играта, за съжаление в последните трийсетина метра не бяхме опасни. Имахме някои ситуации през първото полувреме, които не можахме да реализираме. Същото се отнася и за Марек - един добър отбор, боеспособен, който ми направи добро впечатление и им пожелавам успех в първенството", сподели Георги Иванов.
Бившият нападател на Левски обясни и защо е оставил 5-има от изявените си играчи извън групата за двубоя. "При нас няма титуляри и резерви, има футболисти, които по-малко са участвали в мачовете и беше важно да видим тяхното моментно състояние. Не играхме по най-добрия начин, но това е нормално. Предвид факта, че има и втори мач не виждам риск, трябваше да видим тези футболисти в реална обстановка и да преценим наистина техните качества и доколко до края на полусезона и първенството ще могат да помогнат на отбора", заключи Гонзо.

 

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети