Цацаров: 875 телефона са подслушвани без разрешение

DenNews.bg
19.09.2013
размер на текста:

875 телефонни номера са подслушвани без разрешение от вече закритата Специализирана дирекция „Оперативни технически операции” към МВР. Това обяви главният прокурор Сотир Цацаров, цитиран от БГНЕС, посочвайки, че номерата са намерени в работните тефтери на служителите на СДОТО.
Главният прокурор коментира разследването по отношение на бившия вътрешен министър Цветан Цветанов, което все още не е приключило с внесен в съда обвинителен акт. "Прегледани са най-сетне всички работни тефтери на всички оператори на мобилни станции в СДОТО, това е къртовски труд. Къртовски труд е в момента да се установи кои са абонатите на телефоните, по които е работено и за които няма издадено разрешение. В момента чакаме да разберем кои са 875 лица, чийто телефонни номера фигурират в бележниците, но за тях няма разрешение", заяви главният прокурор. Той призна, че негов колега, прокурор е разпознал телефонния си номер сред тези 875.
"Продължава активно разследването, прокуратурата прави всичко възможно да замести експерта Евгений Николов - един човек, който беше изключително компетентен и много добър като човек и учен, но не можа да направи заради инцидента, в който загина", каза още главният прокурор.
Източник: БГНЕС
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети