БЧК отвори сметка и SMS номер в помощ на бежанците от Сирия

DenNews.bg
18.09.2013
размер на текста:

Българският червен кръст отвори банкова сметка и SMS номер за набиране на дарения в помощ на бежанците от Сирия.
Всеки, който иска да помогне, може да дари един лев, изпращайки SMS на телефон 1466 за всички мобилни оператори. Чрез сайта на БЧК могат да се правят и онлайн дарения, както от България, така и от чужбина. Пари могат да се даряват и чрез превод към банковата сметка на БЧК в Уникредит Булбанк АД, създадена за кампанията :

BG06UNCR76301000030265 UNCRBGSF.

Всеки, който желае да дари дрехи, играчки, памперси или каквото прецени, че може да отдели, може да го направи в офисите на БЧК в цялата страна.
Председателят на БЧК Христо Григоров коментира, че България не се е сблъсквала с такава хуманитарна криза от 70-80 години. „Това е едно изпитание за всички нас. 135 години БЧК винаги е бил в подкрепа на държавните институции и на хората както по време на война, така и в мирно време. Многогодишният ни опит показва, че когато се обърнем към българския народ с много ясна мисия, той е готов да протегне ръка”, заяви Христо Григоров.
Събраните средства ще бъдат насочени към Националния щаб. „Този щаб беше създаден със заповед на министър-председателя Пламен Орешарски на 20 август. Решение за средствата ще се взима на базата на нуждите.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети