Тръгна делото срещу дупнишкия наркобос Коко Клисарски

dennews.bg
17.09.2013
размер на текста:

Делото срещу сочения за наркобос дупничанин Коко Клисарски тръгна. На днешното заседание председателят на съдебния състав Зинаида Златанова даде ход на процеса, като в продължение на повече от 9 часа разпитва свидетели. Сред тях бяха и полицаите, участвали в обиска при акцията във вилата на семейство Клисарски всело Самораново.
Според събраните в досъдебното производство доказателства и експертизите, направени от началото на разследването, Окръжна прокуратура в Кюстендил повдигна обвинение на Коко Клисарски за притежание на наркотични вещества и перкусори. Наказанието, което го грози, е затвор от 5 до 15 години и глоба от 20 до 100 000 лева.
По време на зрелищна акция на 18-и май миналата година дупнишките полицаи разбиха нарколаборатория, спретната във вилата в с. Самораново на небезисвестния и нарочен за наркобос Коко Клисарски.
Голямо количество наркотични вещества, прекурсори и помощни средства за производство на наркопродукти са иззели вчера по време на обиска, става ясно от пресцентъра на Областната дирекция на полицията в Кюстендил. Самият Коко Кликарски не беше в дома си по това време и бе обявен за издирване.
Процесуално-следствените действия са осъсществени в условията на неотложност под наблюдението на Окръжна прокуратура в Кюстендил.
При вчерашната акция в с. Самораново са намерени и открити 8.87 кг листна маса, която при направения полеви наркотест е реагирала на марихуана, почти килограм кокаин/920 гр./, 16.140 кг прахообразно вещество, реагиращо на амфетамин, 1.132 кг метамфетамин, 1.598 – кристално вещество с неустановен състав, 12.5 л диетил етер, 2.5 л тулол, сярна киселина, шишета с метанол, множество шишета с различни надписи и неустановено съдържание, туби с течност и различно количество – прекурсори, 3 кашона с лабораторна стъклария и 14 листа рецепти за смесване на съставки. Срещу него бе образувано дознание, работата продължиха екипи от криминалисти и разследващи полицаи от РУП Дупница и ОДМВР Кюстендил под надзора на Окръжна прокуратура Кюстендил. Коко Клисарски бе открит няколко месеца по-късно във вила в столичен квартал едва през ноември
Акцията удари бизнеса на Коко Клисарски, след като бяха минали едва няколко месеца, откакто той излезе едва на свобода, след като излежа присъдата си от месец октомври 2009-а година за побой над общинския съветник от Благоевград Румен Калайджиев. Той бе осъден на още 2 години и 8 месеца, докато излежаваше в Софийския затвор другата си присъда си за притежание на накротици след акция на ГДБОП. Доведен на делото за побой под конвой, Коко Клисарски се призна за виновен и освен ефективната си присъда, той трябваше да плати 15 000 лева обезщетение на общинския съветник от Благоевград Румен Калайджиев за побоя, който му е нанесъл на 3 юли миналата година в района на хижа „Ловна”.
Коко Клисарски бе нарочен за наркобос в Дупница след акцията на спецслужбите през месец август 2003-а година, когато главен секретар на МВР бе премиерът Бойко Борисов. Тогава бе оповестено пред медиите, че е разкрита най-голямата нарколаборатория за производство на синтетични наркотици- 50 кг. хапчета и над 150 кг. амфетамини на прах. По-късно се оказа, че въпросните хапчета са били за главоболие, а машината е за производство на сладки. Така Коко Клисарски и бивши служители на Балканфарма, които също бяха задържани, бяха напълно оправдани.
Последно срещу него бе образувано дело за закана за убийство, което заведе бившата му съпруга Милена Игнатова. По него Клисарски бе оправдан напълно..

 

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети