Задържаха шестима за кражба на гориво

dennews.bg
13.09.2013
размер на текста:

Служители на сектор “Престъпления против собствеността” - ГДНП и ОДМВР - София под ръководството на Специализираната прокуратура са задържали шестима участници в организирана престъпна група, извършваща кражби на гориво на територията на Софийска област. Непосредствено след извършена кражба от продуктопровод в землището на село Мирова са задържани четирима криминално проявени - И.С./45 г./ от Ихтиман, с прякор Перника, регистриран за кражба, унищожаване и повреждане и управление на МПС с алкохол в кръвта, А.Л./22 г./ от с.Стамболово - Малката Падачка - причиняване на смърт по непредпазливост и кражби, П.С./38 г./ с прякор Плянго и Доларчето, регистриран за кражби и хулиганство и С.Б. /39 г./ от Ихтиман. Другите двама от групата са Н.Г./22 г./ от с.Стамболово с прякор Къри и И.Н./34 г./ от Ихтиман.
В хода на процесуално-следствените действия са иззети съдове /туби/ с голямо количество гориво, празни съдове за съхранение на гориво, инструменти, шила, помпи, металотърсач, маркучи, мобилни телефони, SIM-карти.
По случая е образувано досъдебно производство. На трима е наложена постоянна мярка ”задържане под стража”, а другите са под домашен арест.

 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети