Община Кочериново си избира нови символи с конкурс

DenNews.bg
12.09.2013
размер на текста:

Община Кочериново ще се сдобие не само с нов герб, но и със знаме, почетен знак, почетна значка, почетна грамота и символичен ключ. Това бе решено на последната сесия на Общински съвет.
Новите символи ще бъдат избрани на конкурс, в който може да се явят всяко българско и/или чуждестранно физическо лице, навършило 18 г. или юридическо лице, както и техни обединения.
Конкурсът е анонимен, може да се подават предложения за една или повече от обособените позиции. Всеки кандидат в конкурса има право да представи до три варианта на предложения по обособената позиция, по която участва в конкурса.
Представените работи трябва да са изготвени единствено за целите на този конкурс и не подлежат на връщане. Всеки участник в конкурса носи отговорност за авторството и оригиналността на предложения от него проект.
При определяне на вида и графичния дизайн на проектите за символни знаци да се вземат в предвид традиции и обичай на населението от района, историческо развитие и природните условия на община Кочериново, да се символизира минало, настояще и бъдеще, да е заложена идеята за приемственост на досега съществуващите символи, в проекта за герб да бъде изписан девиз
В конкурса нямат право да участват служители на община Кочериново.
Победителите ще бъдат избрани от от комисия, в която задължително ще влязат председателят на Комисията по териториално и селищно устройство, благоустрояване и комунални дейности при ОбС и специалист по хералдика или представител на Регионален исторически музей- Кюстендил.

 

Най-четено

Темите от "Кочериново"

Етикети