Обвинението за атентата в Бургас влиза в съда през март

DenNews.bg
12.09.2013
размер на текста:

Обвинителният акт за атентата на летище Сарафово ще бъде готов и внесен в съда внесен в началото на следващата година. Това съобщи главният прокурор Сотир Цацаров, като посочи, че държавното обвинение ще се постарае делото да е готово за съд до края на март.
Идентифицирани са двама от участниците в терористичния акт. Разследващите са много близо до установяването и на трети. Цацаров каза още, че ще бъдат използвани всички възможности на международната правна помощ те да бъдат предадени на българските власти.
"Ако тези лица бъдат предадени на българските власти, те ще бъдат изправени пред съд. Ако не бъдат предадени на българските власти, съдебният процес ще трябва да протече в тяхно отсъствие. Но прокуратурата не счита за необходимо да използва тези опции в Наказателно-процесуалния кодекс, при които разследването спира, докато лицата бъдат лично издирени. В крайна сметка става дума за тероризъм. Ние трябва да дадем съвсем ясен сигнал, че този тероризъм среща нула толерантност в България и в крайна сметка се наказва - така, както законът го изисква", заяви Цацаров, цитиран от БНТ.

 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети