До месец започва строежът на генетичня център в Сапарева баня

DenNews.bg
12.09.2013
размер на текста:

През месец октомври се очаква да започне строежът на центъра за генетични изследвания и рехабилитация в Сапарева баня. Най-мащабният проект в балнеологията в Югозапада ще бъде реализиран съвместно между руският фонд „Закон, справедливост и милосърдие" и община Сапарева баня, като инвестицията е за около 30 000 000 лв.
Теренът от 30 декара представляват два имота общинска собственост за около 5 00 000 лв., които са и апортната вноска на общината в съвместното дружество, кръстено „Аква трейтмънд”. Терените вече са избрани, а до края на месеца се очаква проектът да бъде внесен за одобрение в общината.
Както сме писали, председател на руския държавен фонд е Вадимир Поспелов, а едни от най-големите попечители са патриарх Кирил и администрацията на президента Владимир Путин.
Предвижда се комплексът да отвори врати до 2 г. Той ще разполага с 400 легла и ще може да приема около 2 хиляди души на ден на процедури за профилактика, рехабилитация, но и лечение. Доказано е, че минералната вода в Сапарева баня е лечебна за опорно-двигателния апарат, периферната нервна система и кожата. В уникалния за България комплекс ще бъде използвана минералната вода от Гейзера, която със своите 104 градуса е най-топлата на Балканския полуостров.

 

Най-четено

Темите от "Сапарева баня"

Етикети