Бойко вдигал самолета на ГЕРБ и без „Трибестан”

dennews.bg
11.09.2013
размер на текста:

Всеки ден лети в парламента, всеки ден се опитваме да показваме на хората, че и без Трибестан може да се вдига. Така лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов отговори на метафоричен въпрос на журналисти кога самолетът на ГЕРБ ще полети.
Що се отнася за полетите на властта, Борисов е категоричен, че комисията за Авиоотряда манипулира общественото мнение. Затова е трябвало да се направи паралел между полетите на ГЕРБ и на тройната коалиция. Предишното правителство на Станишев е летяло до Юпитер и Марс заедно, изтъкна той.

Изказването бе по повод твърденията на председателят на комисията Венци Лаков, който изчисли, че Борисов е прелетял 1,7 пъти разстоянието от Земята до Луната. Експремиерът обясни, че в посочената сума за харчове на правителствения Авиоотряд са включени и полетите на Президентството при Георги Първанов и Росен Плевнелиев. В тази сума също така са включени и разходите за аварийно-спасителни дейности, гасене на горски пожари и спасителни мисии.
Още един лозунг издигна в Народното събрание бившият премиер.
„По-добре калинки, отколкото криминалинки”. Така той отговори на искането на лидера на ДПС Лютви Местан за спец комисия в НС, която да разследва политическите назначения на ГЕРБ в предишния мандат.
Според лидера на ГЕРБ по-добре всяка партия да застава зад своите назначения. По думите му, ако кандидатурата на Делян Пеевски за шеф на ДАНС е минала в НС, Пеевски е щял да бъде използван за политически цели. Според лидера на ГЕРБ Пеевски едва ли е номинация на Ахмед Доган. Не вярвам Доган да направи такова предложение, знаейки какво ще се случи в последствие, смята лидерът на ГЕРБ. Бойко Борисов предположи, че Пеевски е кандидатура на Сергей Станишев. За да унищожи ГЕРБ и мен, Станишев е готов на незаконни действия, смята той.

 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети