Правят бенефис на Стилиян Петров и в България

DenNews.bg
10.09.2013
размер на текста:

Бившият капитан на националния ни отбор Стилиян Петров ще има бенефис и в България. Поне такова е намерението на хората от ЦСКА – клубът, от който Стенли тръгна за големия футбол. Повече от 18 месеца Петров не се е прибирал у нас заради лекарска забрана. Идеята за организиране на мач в удобно време е на треньора Стойчо Младенов.
“Стилиян е златно момче и заслужава същата почит, каквато Селтик и в Англия му показват”, заяви наставникът на “червените”. В интервю за “Труд” пък Стилиян Петров призна, че идеята за бенефис и в България е факт, но не пожела да разкрие повече подробности.
Само преди дни 60 000 хиляди на “Селтик Парк” в Глазгоу видяха последния мач на големия капитан.
Стилиян Петров стартира в професионалния футбол именно при Стойчо Младенов, който бе помощник на Георги Василев в ЦСКА през 1997 г., когато Стенли дойде от Монтана. След това Младенов неизменно вземаше халфа в младежкия, а после и в мъжкия национален отбор. Петров призна, че е говорил със Стойчо и идеолога на новата власт в ЦСКА Александър Томов за евентуално приобщаване към “червената” идея. Но не пожела да разкрие дали ще купи акции от клуба.

 

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети