Спецакции удариха контрабандни канали за тютюн

DenNews.bg
09.08.2013
размер на текста:

Тон и половина контрабанден тютюн откриха служители на МВР в Плевен
Нелегалната стока е иззета от 39-годишен от село Буковлък; пред проверяващите той твърдял, че е купил тор за селскостопанска продукция
1 500 килограма контрабанден насипен тютюн конфискуваха плевенските полицаи. На 8 август около 16:15 часа на пътя Ловеч – Плевен, на входа на областния град служители на сектор "Противодействие на икономическата престъпност" при ОДМВР - Плевен спрели за проверка товарен автомобил "Рено Мастер", собственост и управляван от 39-годишен от село Буковлък. В автомобила е намерен насипен тютюн в 40 чували и 5 кашона, с общо тегло 1 500 килограма. Уведомен е разследващ митнически инспектор. Установеното количество акцизни стоки е иззето и по случая е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 234 от НК с нанесена щета на републиканския бюджет от невнесен акциз в размер на около 228 000 лв.
Товарният "Рено Мастер" е предаден от собственика с протокол за доброволно предаване. Мъжът не е осъждан, регистриран е криминално по чл. 325, ал. 2 от НК - хулиганство, свързано с масов побой в кафене в центъра на Плевен през 2009 година. Изяснено е, че 39-годишният има бизнес с килими, които продава на пазар в Плевен. Пред проверяващите той твърдял, че е купил нередовната стока от Пловдив като тор за селскостопанска продукция. Сделката сключил като платил за килограм "тор" около 2 лева - 2.50 лева, обаче не представил документ. За констатираното в хода на проверката е уведомен разследващ митнически инспектор. Работата по случая продължава разследващ митнически инспектор.
Назначени са експертизи са качеството на тютюна. Изяснява се произходът му.
110 000 къса контрабандни цигари иззеха гранични полицаи от ГПУ-Видин
Акцизната стока била открита в лек автомобил
При специализирана полицейска операция срещу контрабандата на акцизни стоки гранични полицаи от ГПУ-Видин задържаха 110 000 къса цигари без акцизен бандерол. Вчера около 4.30 часа на пътя от Видин за с.Арчар бил спрян за проверка лек автомобил „Алфа Ромео” с българска регистрация. Колата била управлявана от Т.К./41г./ от Видин. При извършената проверка в превозното средство са открити 110 000 къса контрабандни цигари “Don”.
Мъжът е задържан с полицейска мярка и настанен в помещение за временно настаняване на задържани лица. Акцизната стока е иззета.
Образувано е досъдебно производство и е уведомена Районната прокурату-ра – Видин.
Действията по разследването продължават.

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети