Мурсалево, Усойка и гарата в Дяково в пламъци от глупост

DenNews.bg
07.08.2013
размер на текста:

Пожарни екипи се бориха със седем пожара, причинени от глупост, на територията на областта само във вчерашния ден.
Пламъците, причинени от небрежност, са унищожили стотици декари ливади, засегнати са десетки декари гори, но не са допуснати материални щети. Огнеборците и екипи от горски и доброволци са успели да спасят гори и сгради.
100 декара са засегнати от пожара в землището на с. Мурсалево. Пламъците са се развили върху площ от 100 дка, 60 от тях сухи треви, храсти и необработваеми земи, 40 дка е пътят на огъня в смесена гора и е низов, не са унищожени дървета. Пожарът бе гасен от екипи на пожарната, Държавно горско стопанство – Дупница, Доброволното противопожарно формирование към община Кочериново, гасаческа група от с. Мурсалево, служители на Община Кочериново и РУП Рила. Пожарът е ликвидиран нанпълно в 21.00 ч.
30 декара сухи треви и храсти са засегнати от пожар в землището на с. Усойка. В гасенето помощ оказаха на противопожарните екипи служители на Държавното горско стопанство и гасаческата група на селото. Спасени от опожаряване са 30 дка борова гора.
Вчера отново имаше пожар в района на жп гара Дяково, който засегна 10 дка сухи треви и храсти, угасен е от противопожарен екип на ПБЗН Дупница.
Пожарите, гасени от РСПБЗН Кюстендил, са потушени без чужда помощ и са се развили върху по-малки територии.
От ОДМВР-Кюстендил напомнят, че сме в пожароопасен сезон и е абсолютно е забранено паленето на отпадъци и стърнища. Санкциите за причинителите на пожари са от 200 до 2000 лв.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети