Работна група изготвя концепция за развитие на земеделието в Кюстендилска област

DenNews.bg
31.08.2013
размер на текста:

Работна група ще изготви цялостна концепция за развитието на овощарството, зеленчукопроизводството и животновъдството в Кюстендилска област. Решението бе взето на среща между областния управител Иван Каракашки и представители на инициативен комитет съставен от селскостопански специалисти и представители на областна и общинска служба по „Земеделие“ Кюстендил, регионална служба растителна защита и Съвети в земеделието.
По време на срещата бяха обсъдени възможности за създаване на условия, за по-рационално усвояване на европейските субсидии, както и за създаване на земеделски кооперации по френски образец и предприятия за преработка на суровини.
„Необходимо е да се създаде работна група с участието на специалисти от Областна администрация и такива в сферата на земеделието, както и представители от Министерство на земеделието и храните, които да изготвят цялостна концепция за развитието на земеделието в област Кюстендил“, Каракашки. Той предложи в рамките на месец и половина работната група да подготви предложение, което да бъде съгласувано с Министерство на земеделието и храните и Министерски съвет за финансиране.
Иван Мишков, представител на инициативни комитет подчерта още, че е важно в концепцията да бъде залегнато и разработване на маркетингова стратегия, с цел по-голяма възможност за намиране на пазари за различните произведени продукции.

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети