Мълчалив протест с мнение срещу съкращенията в ТЕЦ „Бобов дол”

DenNews.bg
03.08.2013
размер на текста:

Мълчалив протест ще изрази негодуванието на служителите в ТЕЦ „Бобов дол” срещу масовите съкращения и орязването на заплатите в централата. Служителите ще излязат в двора на централното управление в понеделник, като за протеста си ще използват обедната почивка между 11:30 и 12:30 часа.
Както писахме, от централата ще бъдат съкратени около 800 души, 186 от които вече получиха предизвестията си, а в Бюро по труда-Дупница бе изпратено уведомление. Имената на тези, които ще загубят работата си се обявяват чрез списъци. Предвижда се съкращенията на 186-те служители да стане за месец-от 15 август до 15 септември.
Другият мотив за протеста в ТЕЦ „Бобов дол” е намалението на заплатите. Както писахме, то ще бъде в размер на 20%, но не както бе обявено-от 1 юли, а със задна дата от 1 юни.
Преди две седмици на пресконференция в Дупница депутатите от Кюстендилско Мая Манолова и Иван Ибришимов обявиха, че всички съкратени от мините и ТЕЦ „Бобов дол” ще бъдат наети на работа благодарение на оперативните програми към Агенцията по заетостта. За целта е необходимо общините в Дупница, Сапарева баня, Бобошево и Бобов дол, откъдето са съкратените, да се заемат веднага с кандидатстване по тези проекти. Според това каква е квалификацията на съкратените може да кандидатстват и фирми, които да ги наемат.
Както писахме, 188 души от мините също получиха предизвестия за съкращение.
 

Най-четено

Темите от "Бобов дол"

Етикети