Кубрат Пулев сигурен: Кличко няма къде да ми избяга

DenNews.bg
29.08.2013
размер на текста:

Българският професионален боксьор Кубрат Пулев коментира победата си над американеца Томи Томпсън на специална пресконференция днес. С боя си по Томпсън Кобрата се превърна в претендент номер 1 за поясите на Владимир Кличко. Пулев бе сигурен като каза, че украинската легенда няма как да избяга от сблъсък с него.
„Бях малко скован в цялата среща, но трябва да се има предвид, че играех с доста рутиниран боксьор, номер 1 в Америка, който преди един месец буквално преби най-голямата надежда на Англия Дейвид Прайс. Седях много добре срещу него. Той малко се губеше срещу мен. Имах физика, техника и бързина, но в началото бях притеснен, което е разбираемо, имайки предвид че не съм играл 11 месеца. Срещата мисля, че мина отлично. Томпсън беше във възходящ момент в края на кариерата си. Аз обаче спрях кариерата му, както и на други боксьори, и е нормално и разбираемо да е раздразнен. Самият Кличко каза, че ще загубя от Томпсън, но ето, че това не стана“, коментира Пулев мача с Томи Томпсън, цитиран от Блиц.
Кобрата бе категоричен и че никога няма да се състезава под флага на друга държава. „Няма как да играя за Германия и с немския флаг. Аз съм си българин и това няма как да се промени“, отсече Кубрат Пулев.
Колкото до бъдещия си съперник – Кличко или Поветкин Кубрат каза: „Ще гледам на живо мача Кличко - Поветкин, поканиха ме. Мисля, че на мен ще ми е по-удобен Поветкин, но смятам, че Кличко ще спечели. Не могат да бягат повече от мач между мен и Кличко, щом съм изиграл елиминационен двубой и съм си извоювал правото да споря с Кличко. Казвам неговото име, защото смятам, че той ще победи Поветкин. Кличко няма къде повече да бяга и съвсем скоро ще се срещнем на ринга. Той и брат му са изградили империята си. Познават се с всички, въртят се много пари. Тук обаче има и правила и отлагането може да става само до един момент".
Попитан кога поясите щу бъдат достатъчни, Кобрата отговори: „Ще са ми достатъчни, ако вземем поясите на Кличко. Концентрирал съм се върху този мач и тази цел. Затова се отказах от европейската титла. Предложиха ми на 5 октомври да играя за европейския пояс срещу Дерек Чисора на същата гала, но аз предпочетох да се съсредоточа към върха. Така обаче съществуваше възможността Кличко да бяга от мен още 3-4 години. На този етап не съм показал всичко, на което съм способен, и това е най-голямото ми оръжие“.
 

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети