БСП депутати искат затварянето на хипермаректите през уикенда

DenNews.bg
27.08.2013
размер на текста:

БСП депутати предлагат промени в закона за търговските вериги, които да указват, че хипермаркетите няма да работят през уикенда, така че да се стимулира оборотът на кварталните магазини, пише "Стандарт".
"Това е една от мерките, които биха подкрепили малкия и средния бизнес", потвърди зам.-председателят на Коалиция за България Спас Панчев. "Търсим механизъм за равнопоставеност между българските производители и търговци, от една страна, и големите вериги, от друга", уточни още той.
Панчев е сред инициаторите за увеличаване на ръста на българските продукти в магазините. Според народния представител от левицата стотици малки и средни родни фирми са фалирали през последните години заради големите търговски вериги.
Идеята хипермаркетите да са затворени през уикенда обаче бе посрещната на нож от тях. "Клиентът трябва да избира къде да пазарува, а не това да се случва чрез административна намеса", коментира шеф на една от големите вериги в България.
"Започва да мирише на централизирана, а не на пазарна икономика", каза от своя страна изпълнителният директор на Сдружението за модерна търговия Йордан Матеев, цитиран от изданието.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети