12 г. затвор за циганин, признал убийство на любовница

DenNews.bg
26.08.2013
размер на текста:

Окръжен съд-Пловдив постанови 12-годишна присъда за 26-годишния циганин Злтако Костов, признал убийството на любовницата си.
Присъдата Костов трябва да излежи при строг режим, а наред с това трябва да заплати на съпруга и двете деца на убитата Златка Дурчева по 60 000 лв. Костов е признат за виновен в тежко умишлено убийство. На фаталния 27.10.2012 г. около 22.30 часа в карловското село Розино Златко убива Дурчева с особена жестокост, промушквайки я с нож над 10 пъти.
Трагедията се разиграла след като Дурчева опитала да прекрати любовната връзка с Костов. Убийството става след като двамата се засичат в Розино, но жената не обърнала внимание на Златко.
След като Дурчева се прибрала в къщи, Костов се обадил по телефона и помолил да я види, като в противен случай щял да се самоубие и всички да разберат, че е заради нея. Дурчева се съгласила и двамата се срещнали, при което му обяснила, че иска да прекратят връзката си и че трябва да се прибира, защото съпругът й щял да се връща от работа. Това ядосало подсъдимият, който помислил, че бърза за среща с друг любовник и се озлобил. Тогава решил да я убие, извадил нож и започнал да й нанася удари с него. След като се убедил, че е мъртва, се прибрал вкъщи.
Делото се разгледа по реда на съкратеното съдебно следствие без разпит на свидетели и вещи лица. Подсъдимият признава изцяло вината си, заради което получи минимална присъда. Определението подлежи на обжалване и протест в 15-дневен срок пред Апелативен съд Пловдив.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети