С абсолютно 6 и крачка по крачка двама младежи от Дупница поеха към своя успех

Даниела Методиева
26.08.2013
размер на текста:

Георги Русев и Стефан Радов засега смятат да се отдадат само на учене

Само с шестици от 5-те си години учене в СОУИЧЕ “Св. Паисий Хилендарски” в Дупница, с дипломите си за средно образование отново с пълно 6 и матурите от двата изпита отново с пълно 6, двамата абсолютни отличници Стефан Радов и Георги Русев поеха своя път към успеха. Двамата 19-годишни младежи обясниха, че ще вървят напред крачка по крачка и че засега нямат кой знае какви големи планове, единствената им цел е да завършат също така успешно и висшето си образование.

 Учителите не пропуснаха да прочетат дипломата на Стафен Радов

Двамата абсолютни отличници на Дупница вече са студенти. Стефан Радов ще учи европеистика в Софийския университет, а Георги Русев избрал в последния момент да продължи в Германия, където е приет в специалността икономика и международен бизнес в Нюрнберг.
Що се отнася до това дали шестиците им са били цел през тези 5 години, и двамата отговарят, че просто така се е получило, но си признаха, че са учили всеки ден и много са се старали.

 Баба Витка грееше от щастие до любимия си внук


На днешната церемония по тяхното награждаване дойдоха и техните учители, за да ги поздравят. Бабата на Стефан Радев Витка Шопова дойде с кутии бонбони, за да почерпи за успеха на внука си. И не пропусна да го похвали колко добро и възпитано момче е, колко много ги е радвал през всички тези години със своята упоритост. Обясни, че Стефан от малък е тренирал таекуондо и може би това още повече е помогнало за неговата дисциплина. И най-вече- за неговата упоритост, която влагал във всичко, най-вече- в ученето.
Награждаването на двамата абсолютни отличници на Дупница бе повод заместник-кметът Олга Китанова да обяви, че ще бъде взето решение от Общинския съвет да се гласува отпускането на стипендии за студенти, които завършват с висок успех средното си образование.
Директорът на училището Виолета Инкьова обясни на церемонията, че това е третият техен ученик, който завършва с пълно отличие средното си образование. През 2006-а година Министерство на образованието връчва диплома на Теодора Шишманова.
Не само отличните оценки през 5-те години в СОУИЧЕ “Св. Паисий Хилендарска” са в актива на двамата пълни отличници. Ето и списъците с техните постижения и от конкурки и олимпиади:
Стефан Радев:
1. Лауреат от Националния конкурс от олимпиадата по испански език тази година.
2. 2. Грамота за 2-о място в национално пилотно състезание “Знание за Европа”.

 На церемонията присъстваха учители и близки на двамата отличници


3. Награда- посещение на Европейската комисия в Брюксел през 2013-а година за второто място в пилотното състезание.
4. Грамота за успешно представяне в национално пилотно състезание “Знание за Европа”, даваща възможност за продължаване на обучението в катедра Европеистика на СУ Климент Охридски с оценка отличен 6.
5. Диплома за постигнати най-добри резултати в 5-и конкурс за превод от испански на български език, издадена от отдела по въпросите на образованието към Посолството на Кралство Испания.
6. Грамота за 2-о място в националния ученически конкурс Куба близка и далечна.
7. Диплома за участие в 13-ия национален конкурс за ученически театър на испански език- спечелено второ място и участие в международния фестивал в Полша.
8. Диплома за участие в 14-ия национален конкурс за превод от испански на български език, издадена от Отдела по въпросите на образованието към Посолството на Кралство Испания.
9. Диплома за участие в 14-и европейски конкурс на ученически театър на испански език във Варшава.

Георги Русев:
1. Диплома за постигнати най-добри резултати в 5-и конкурс за превод от испански на български език, издадена от Отдела по въпросите на образованието към Посолството на Кралство Испания.
2. Сертификат за участие в национална олимпиада по испански език
3. Диплома за участие в 13-ия национален конкурс на ученически театър на испански език.
4. Диплома за участие в 14-ия национален конкурс на ученически театър на испански език.
5. Диплома за 3-о място в 4-ия национален конкурс за превод от испански на български език, издадена от Отдела по въпросите на образованието към Посолството на Кралство Испания.
6. Диплома за участие в 14-ия европейски конкурс на ученически театър на испански език във Варшава.
7. 1-о място от участие в национален конкурс за микроразказ на испански език, организиран от отдела по образователните въпроси на Кралство Испания.

Най-четено

Темите от "Общество"

Етикети