Марек Юнион-Ивкони готви екзотичен трансфер

Константин Соколов
22.08.2013
размер на текста:

Шампионът на България по волейбол Марек Юнион-Ивкони може да се подсили със състезател от... Тринидад и Тобаго. Става въпрос за централния блокировач Микел Хойт, който учи и играе в САЩ. Тринидадецът е очакван в Дупница в началото на септември, като ще мине известен пробен период преди от ръководството да преценят дали да му предложат договор. Ако се стигне до сделка, Хойт ще се окаже заместник в Марек на българския национал Костадин Гаджанов, който премина при вицешампионите от КВК Габрово. Микел Хойт е наблюдаван на видео от треньорския щаб на дупничани и наставникът Найден Найденов има предварителна представа за неговите качества.
Иначе мениджъри не спират да предлагат знайни и незнайни волейболисти на шефовете на Марек Юнион-Ивкони. Българският първенец е добра опция за развитие, особено след като за втори път ще участва в Шампионската лига. “Предлагат ни всякакви играчи – канадци, американци, сърби, украинци. Без да се преувеличава може да се каже, че са ни предложели сигурно над 200 волейболисти! Треньорите обаче знаят от какво имат нужда и ще изберат най-доброто”, обявиха от клуба.
Тимът на Марек се събира за първа тренировка на 26 август в дупнишката Спортна зала. Подготовката ще протече почти изцяло при местни условия, като в последствие ще се уреждат участия в международни турнири.
 

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети