Автобус таратайка уби 37 души в Малайзия

DenNews.bg
22.08.2013
размер на текста:

Автобус се хвърли в пропаст в Малайзия, след като спирачките му отказали на планински път. 37 души са загинали, като до момента са идентифицирани 17, сред които трима са чужденци.
Инцидентът с автобуса с 53-ма пътници е станал в сряда в планински район, машината е паднала в дълбока 70 метра клисура.
До момента са идентифицирани телата на 14 малайзийци, южнокореец, непалец и роден в Бангладеш мъж с канадски паспорт. Оцелелите 16 души са настанени в болница.
Автобусът е бил претоварен, заяви министърът на жилищното строителство и благоустройството Абдул Далан – при 44 места в него е имало 9 пътници повече. Според в. "Стар" возилото даже е било спряно от движение, но въпреки това е изпълнявало курса между столицата Куала Лумпур и планинския курорт Гентинг, известен с казината си и увеселителния си парк.
По същия път през последните две години имаше няколко тежки катастрофи. При едната 2 индийски туристи загинаха и бяха ранени 22 души. През 1996 година загинаха 17 души, след като автобусът им падна в пропаст.
Всяка година курортът Гентинг е посещаван от около 20 млн. души. В момента в него се извършва мащабна реконструкция и обновяване, в което е включено и изграждането на увеселителен парк.
Източник: БГНЕС
 

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети