КНСБ-Дупница солидарни с искането да няма съкращения в държавните болници

DenNews.bg
22.08.2013
размер на текста:

КНСБ-Дупница подкрепя искането на Федерацията на синдикатите в здравеопазването за незабавната оставка на главния секретар на здравното министерство Теодора Андреева, ако от ведомството не оттеглят предложението си за 10% съкращения в държавните болници и учреждения.
Синдикалната организация в Дупница е солидарна с искането, въпреки че в региона няма държавни болници, подчертава регионалният лидер на КНСБ Тодорка Дамянова.
Федерацията на синдикатите в здравеопазването (ФСЗ) – КНСБ изпрати официално писмо до министъра на здравеопазването Таня Андреева, в което настоява незабавно да бъде оттеглено писмото за десетпроцентно съкращение в структурите, финансирани от Министерство на здравеопазването (ЦСМП, РЗИ, ДМСГ, психиатрични болници, центрове за трансфузионна хематология и други). В писмото си до министъра ФСЗ – КНСБ заявява, че в противен случай ще поиска официално оставката на главния секретар на МЗ Теодора Андреева, която е разписала писмото до директорите на държавните болници и учреждения.
Ръководството на ФСЗ – КНСБ категорично се противопоставя на искането на МЗ, още повече че в края на миналата седмица бе актуализиран Републиканският бюджет за 2013 г. и средствата в бюджета на МЗ бяха увеличени. ФСЗ – КНСБ алармира, че въпросът за намаляване на броя на работещите не е обсъждан в Отрасловия съвет за тристранно сътрудничество. Синдикатът завява своето притеснение, че намаляването на екипите на спешната помощ и на броя на работещите в другите лечебни и здравни заведения ще влоши качеството на медицинската помощ в държавата.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети