8 спасители от Бобов дол намериха Иван и Николай под тонове кал в Ораново

DenNews.bg
02.08.2013
размер на текста:

Два екипа минни спасители от Бобов дол откриха затрупаните преди 18 дни Иван Лазаров и Николай Михайлов в рудник „Ораново”, съобщи за dennews.bg Георги Райнов, началник на спасителната служба в Бобов дол.
Преди минути 8-те спасители са се натъкнали на телата на двамата миньори, смазани под тонове кал и скална маса почти в края на галерията в блок А.
Едното тяло вече е извадено. В момента спасителите изравят с ръце и другия затрупан, отровени за момента са само краката му.
Експертизи ще установят как и кога за загинали миньорите, както и самоличността им. По първоначална преценка двамата са загинали още в деня на срутването в рудника-16 юли. В първите минути на спасителната акция бяха намерени загинали другите двама миньори, а вчера в „Ораново” почина миньор от първата смяна. Той бе покосен от инфаркт. Въпреки че от ръководството на мината наблягат, че Асен Гранчаров не е участвал директно в спасителната операция, запознати коментират, че смъртта му може да се дължи и на преумората и напрежението от последните напрегнати дни.
След минути началникът на рудника Валери Манов ще даде официално изявление.
 

Най-четено

Темите от "Бобов дол"

Етикети