Ал Кайда готви атентати срещу високоскоростни влакове в Европа

dennews.bg
19.08.2013
размер на текста:

„Ал-Кайда" подготвя атентати срещу мрежата от високоскоростни влакове в Европа, съобщава германският вестник „Билд", позовавайки се на източници от разузнаването, информира news.bg.
Според вестника екстремистката групировка е възможно да удари влакове и тунели с намерение да саботира мрежата и подаването на електричество за задвижване на жп транспорта.
Вестникът цитира информация, която е събрана в следствие на засечени от американската Национална агенция за сигурност разговори между членове на „Ал-Кайда".
В резултат на изнесената информация властите са разположили полицаи под прикритие на основните гари и по основните пътища, отбелязва „Билд".
В началото на август Държавният департамент на САЩ предупреди за подготвяни от терористи атаки срещу дипломатически мисии, което накара редица страни по света да предприемат мерки за увеличаване на сигурността в представителствата.
Конгресът обяви, че разузнавателни агенции на САЩ са разкрили чрез технологии за подслушване подготвян от „Ал-Кайда" атентат. В началото на август Вашингтон затвори за кратък период 21 посолства и консулства в Близкия Изток, Северна Африка и Южна Азия като предохранителна мярка.
 

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети