Община Бобов дол търсят персонал за новия център за психично болни

DenNews.bg
13.08.2013
размер на текста:

Община Бобов дол обяви процедура за набиране на персонал за новия Център за настаняване от семеен тип за лица с психични разстройства, който ще бъде разположен в закритата детска градина в село Мламолово.
Проектът „Възможност за достоен живот”, който осигурява 18- месечната дейност на центъра с финансиране по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”, стартира на 1 август.
Три месеца са предвидени за подготвителните дейности-ремонт на сградата и набирането на персонала, след което центърът ще бъде официално открит и ще обслужва пациентите в продължение на 15 месеца.
„Откриването трябва да стане до 1 ноември. Идеята е след изтичане на 15-те месеца, когато дейността е обезпечена с европейски средства, центърът да продължи да функционира с делегирана държавна издръжка”, обясни за DenNews.bg заместник-кметът на Бобов дол Детелина Борисова.
Конкурс е обявен за всички 9 длъжности: един ръководител, един домакин/касиер, един психолог, един социален работник, две медицински сестри, един трудотерапевт, един ерготерапевт, двама за помощен персонал и един или двама общи работници.
Документите на кандидатите ще бъдат разгледани от комисия от общински служители, тези които отговарят на изискванията ще се явят на интервю. След назначението си, спечелилите ще минат задължително обучение преди започване на същинската работа.
Центърът за психично болни е с капацитет 12 души, като стойността на целия проект е 228 555 лв.

 

Най-четено

Темите от "Бобов дол"

Етикети