Дупничанка осъди собствениците на банята в Сапарева баня за счупена ръка

DenNews.bg
13.08.2013
размер на текста:

Дупничанка осъди собствениците на банята в Сапарева баня и аквапарка до нея Иван Илчев и Борислав Богданов за това, че счупила ръката си на непочистена от лед и сняг площадка. Инцидентът станал на 15 януари 2012 г. Жената посетила банята с приятели, след което излезли да разгледат външните басейни на аквапарка, който също е собственост на фирма „Рила Мегатур”, управлявана от Богданов и Илчев. Още с първата крачка навън обаче дупничанката се подхлъзнала, паднала и счупила дясната си ръка. Освен болките и страданията, които пострадалата претърпяла, й се наложил дълъг болничен-60 дни, през които е била нетрудоспособна и не е получавала заплата. За претърпените вреди жената е депозирала в Районен съд-Дупница иск на стойност 5 000 лв.
Съдът определи фирма „Рила Мегатур” да заплати на пострадалата обезщетение в размер на 3500 лв. плюс законната лихва от момента на инцидента до пълното изплащане на сумата.
Освен това фирмата трябва да заплати и 540 лв. за адвокатски хонорар, вещо лице и съдебни разноски по делото.
Пред магистратите бе разпитана и колежка на пострадалата от застрахователен офис в Дупница. Тя обясни, че приятелката й все още изпитва болки, особено при работа на компютър, което е основното й задължение, ръката й продължава да е видимо деформирана и болезнена. Според лекарска експертиза за пълното възстановяване на пострадалата ще са необходими още 1-2 г.
Решението на съда подлежи на обжалване.
 

Най-четено

Темите от "Сапарева баня"

Етикети