40 състави и ансамбли идват на третото издание на „Нестия” в Сапарева баня

DenNews.bg
12.08.2013
размер на текста:

Снимка: Архив

За трета поредна година година в Сапарева баня ще се проведе фолклорния фестивал „Нестия – Сaпарева баня 2013" под надслов „Край Германея с песни, музика и танци“. Фестивалът е посветен на празника на Паничище и минералната вода.
Концертите на 16 и 17 август ще бъдат с начален час 17:30 часа на сцената на Амфитеатъта на Гейзера. На 18 август фестивалът ще продължи в курортното селище Паничище, когато е и съборът на населеното място. Концертът е с начален час 13: 00 ч. пред църквата "Св. Иван Рилски".
Участие са заявили над 40 фолклорни състави, ансамбли и индивидуални изпълнители от цяла България, като общия брой на участниците е над 900.
Ментор и специален гост на фестивала е известната и обичана от всички народна певица Любка Рондова. Тя ще бъде и част от специалното жури на фестивала в състав: Джина Иванова – солистката на група трамвай № 5, Юлияна Цанкова от БНР и други, които ще изберат лауреати на фестивала и ще наградят най-добре представителите се състави.
Организатори са Община Сапарева баня, НЧ „Просветен лъч" и Български арт и фолклорен център „Нестия", под патронажа на кмета на община Сaпарева баня – Сашо Иванов.
 

Най-четено

Темите от "Сапарева баня"

Етикети