Феновете стават собственици на ЦСКА

DenNews.bg
01.08.2013
размер на текста:

Спасението на ЦСКА е в ръцете на феновете, обяви изпълнителният директор на клуба Александър Тодоров редом с новината, че 2 078 000 акции ще бъдат пуснати в продажба по 2 лв. Те ще бъдат пуснати на борсата постепенно и от изкупуването им ще зависи дали "червените" ще погасят задълженията си.
"Променихме стратегията. Първо имахме идея да пуснем в продажба само 7 големи пакета от акции, но големият интерес, който предизвиква тяхната продажба ни накара да ги пуснем на борсата свободно още сега. Това най-вероятно ще се случи в близките дни, след като сделката бъде финализирана. В момента имаме право да пуснем в продажба 2 милиона и 78 хиляди акции, които са до запълване на капитала на дружеството. Вторият етап от продажбата на акциите ще бъде за останалите до 100%. Предполагам, че това ще може да се случи най-рано през декември", заяви Тодоров пред БНТ.
Той обясни, че приходите от продажбата на първите акции ще отидат за погасяване на част от десетте милиона задължения, които клубът е натрупал по време на управлението на предишните собственици.
Тодоров каза също така, че инвестиционният фонд "Лира Инвестмънтс", който ще подпише договора с "Титан" за промяна на собствеността на клуба, ще остане собственик само до пълната продажба на акциите и след това собственици на ЦСКА ще бъдат акционерите.
"Спасението на ЦСКА е в ръцете на феновете. Тези от тях, които се сдобият с акции, ще бъдат собственици на клуба. Ще има устав и правила, по които ще се управлява. Всяка година ще се провежда Общо събрание. Всичко ще бъде прозрачно. Бюджетът ще се гласува, ще се одобрява от акционерите. Абсолютно всички ще искат да се печелят титли, не може да се говори за разминаване между големите акционери и феновете, които ще имат по-малки дялове. Този модел работи успешно и в Германия, и в Испания. Надявам се да го приложим както трябва и в ЦСКА", каза Тодоров и обясни, че още не са платени заплати на футболистите, тъй като „те са от една седмица на работа”.
 

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети