Стефан Милушев-марекчанин по душа, но сред новите босове на ЦСКА?

DenNews.bg
09.07.2013
размер на текста:

Бившият президент на Марек Стефан Милушев може и да е мареканин по душа, както сподели неотдавна пред DenNews.bg, но името му се оказа в “онзи списък” бизнесмени, които сега ще се нагърбят със спасяването на ЦСКА. Александър Томов оглави инициативна група от бизнесмени “Червени шампиони”, която да поеме клуба от сегашните собственици, като в нея влиза и Милушев. Куриозното е, че в разстояние на 50 дни Стефан Милушев е получил оферти и от настоящата власт в “Борисовата градина” в лицето на "Титан", и от хората, които гравитират около Томов, пише “7 дни спорт”. До момента обаче експрезидентът на Марек категорично е отказал да стъпва под каквато и да е форма в ЦСКА, заради огромния батак, който цари при “армейците”.
Първоначално по идея на бившия шеф на ПФЛ Валентин Михов с бизнесмена се свързали хората от "Титан". "Това е човек, влюбен във футбола. Може да бъде само от полза на ЦСКА", подсказал Михов. Стефан Милушев обаче набързо отхвърлил предложението на Димитър Борисов и Иво Иванов. Сега пък в кръга “Лупи” си броят Милушев за сигурен партньор, ако поемат издръжката на клуба.
Стефан Милушев бе начело на Марек в продължение на 7 години. Бизнесменът взе отбора от “В” група, бързо го изкачи в елита и го направи фактор в българския футбол.
Не е тайна, че надеждата на фенове и играчите на Марек Милушев да се върне отново начело на клуба се възроди след появата му на стадион “Бончук” на мача със Сливнишки герой, след когото дупничани се върнаха в професионалния футбол.
 

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети