Петима висяха три дни на дърво над отворената паст на група тигри

DenNews.bg
08.07.2013
размер на текста:

Три дни между живота и смъртта прекараха петима индонезийци в джунглите на остров Суматра, след като без да искат убили малко тигърче, заради което станали жертва на гнева на четири възрастни тигри.
Мъжете, тръгнали на експедиция за търсене на рядък дървесен вид, намерили спасение в клоните на дърво, където изчакали спасението си, информира БГНЕС, позовавайки се на Би Би Си.
Мъжете поставили капан, за да уловят нещо за ядене по време на похода, но случайно в него попаднало тигърче, което починало от получените рани.
Намиращата се наблизо група тигри дошла на помощ на зова на умиращото животно и хората били атакувани. Един човек бил убит, а останалите били принудени да се качат на близко дърво. Те успели да се свържат по телефона с жители на близкото село. Оттам тръгнала спасителна група, но като видели четири тигъра, очакващи жертвите си под дървото, били принудени да отстъпят.
В събота на помощ на мъжете дошла група от 30 спасители.
Суматранският тигър се среща единствено на едноименния остров. Той е подвид на тигрите и по данни на Световния фонд за дива природа WWF е на границата на изчезването.
Според различни оценки числеността на суматранските тигри е между 350 и 600 индивида, по-голямата част от които живее в парка Гунунг Льосер.
 

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети