Младок отнесе с мерцедес оградата на строящия се генетичен център на Путин в Сапарева баня

dennews.bg
07.07.2013
размер на текста:

24- годишен шофьор от Сапарева баня отнесе 30 метра от оградата на новостроящия се център за генетични изследвания и рехабилитация в Сапарева баня, за чието изграждане Владимир Путин и руският патриарх Кирил наливат 18 милиона лева.
Инцидентът е станал в местността „Света Богородица” в курортния град, където по грандиозен проект започна мащабното строителство на центъра. Причината загубата на контрол от страна на водача на автомобила. За щастие въпреки огромните щети, младият мъж е останал невредим. Мястото е обслужено от дежурната полицейска група, а по случая е започнато досъдебно производство в Областната дирекциа на полицията в Кюстендил.
Огромната сума за изграждане на центъраза генетични изследвания и рехабилитация в Сапарева баня се отпуска руският фонд „Закон, справедливост и милосърдие", в който основни попечители са администрацията на руския президент Владимир Путин и руският патрирах Кирил. За изграждането му беше учредено акционерно дружество, в което община Сапарева баня участва с два имота, оценени на 5 млн. лв, върху които започна строежа на центъра. Дружеството носи името “Аква трейтмънд”, а в борда на директорите влизат само хора, посочени от руския инвеститор. Като гаранция, че фондът няма да се откаже от намерението си да строи, преди вписването на дружеството в търговския регистър руснаците ще трябваше да внесат цялата си вноска от 18 млн. лв. Община Сапарева баня като собственик на 25% от акциите ще има право на блокиращи решения.
Фондът, който досега е инвестирал за изграждането на подобни центрове в Русия, за пръв път влага своите милиони извън граница и за целта се спря на община Сапарева баня. Комплексът е разположен на разгъната площ от 25 000 квадратни метра.
За това, че центърът ще бъде уникален и втори за генетични изследвания на Балканите след този в Турция, гарантираха и двамата световноизвестни български учени- националният консултант по медицинска генетика професор Иво Кременски и докторът на геологическите науки проф. Костадин Щерев.

 

 

Най-четено

Темите от "Сапарева баня"

Етикети