Арестуваха в Колумбия боса на калабрийската мафия

dennews.bg
06.07.2013
размер на текста:


Колумбийските власти заявиха, че са уловили обявения за шеф на калабрийската мафия в Италия, който бе най-издирвания наркотрафикант на Европа.

Роберто Пануци е бил задържан в търговски център в столицата Богота.
Той се укрива от 2010 г. насам, когато избяга от една клиника в Рим, където бе на лечение като затворник.

Италианските прокурори обвиняват Пануци на създаване на кокаиновата трансатлантическата търговия между Италия и Колумбия.

Според разследването босът калабрийската мафия Ндрангета е заподозрян в подпомагане вноса на до два тона кокаин в Европа на месец.

Италианецът е бил задържан в петък с помощта на колумбийското министерство на отбраната, се казва в изявление.

Пануци, известен като Пабло Ескобар от Италия, беше най-издирвания човек в страната", се кезва в изявление на министерството на отбраната.

При залавянето му Пануци е представил фалшива венецуелски идентификационна карта с името Силвано Мартино", съобщи министерството.

Пануци бе задържан за пръв път в Колумбия през 1994 г. и екстрадиран в Италия, но бе освободен, когато срокът за задържането му изтече.

Той отново бе арестуван през 2004 г. и по-късно осъден. Но успя да организира драматично бягство от частна болница в Рим през 2010 г., където бе лекуван от сърдечни заболявания.

Италианските власти са описали Ндрангета като най-опасния и богат престъпен синдикат в страната, който се превръща в една от най-големите световни престъпни организации.
 

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети