10 общински обекта в Дупница вече са с договори за отопление на газ

DenNews.bg
05.07.2013
размер на текста:

10 общински обекта, от които по-голямата част училища и детски градини в Дупница, както и сградата на общинска администрация, вече са с подписани договори за отопление на газ, което ще намали сметките им през престоящия отоплителен сезон.
Половин година след като газоразпределителната мрежа на Дупница бе пусната в експлоатация, „Рила газ” отбелязва голям интерес към икономическите и екологичните предимства, които предлага синьото гориво. До момента „Рила газ“ вложи 16 милиона лева в строителството на 45 километра газопроводи, включително подземните отклонения, от общо предвидените за града 121 километра. Трасето има готовност да снабдява с придоден газ близо 4000 битови потребители, 105 публични сгради, както и 27 предприятия, информират от компанията.
Живеещите в Горна махала и кварталите „Яворов”, „Възход”, жк „Дупница”, „Велчова завера” и частично жк „Развесена върба”, както и Централна градска част и Промишлени зони – юг и север (частично), могат да започнат процедури за газификация.
От „Рила газ” напомнят, че отоплението на газ е с близо 55 % по-изгодно от това с електрическа енергия и с над 100 % по-евтино, отколкото при използването на дизел.
За момента изкопните работи за разширяване на мрежата в Дупница са спрени, което от компанията обясниха с „управленческо решение”. Не е ясно в какъв срок работата ще започне отново.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети