Цветанов иска отвод на следователи, засега се размина с второ обвинение

DenNews.bg
05.07.2013
размер на текста:

Ексвътрешният министър Цветан Цветанов прекара половин час в очакване да получи второ официално обвинение днес, но си тръгна от сградата на следствието с празни ръце.
Причината да не получи втори обвинителен акт-за възпрепятстване на разследването срещу бивш началник на ГДБОП във Велико Търново Орлин Тодоров, е че Цветанов и адвокатът му Менко Менков са поискали отвод на екипа следователи, които работят по делото.
Цветан Цветанов определи ситуацията като "фалстарт при опита за повдигане на обвинение". По думите му както към него, така и към неговия адвокат са приложени репресии. "Хайде, аз съм го приел вече като начин на отношение на някои от хората, които планират този сценарий - за всички е ясно, че това е Делян Пеевски и компания", каза Цветанов, цитиран от БНТ.
Адвокат Менков пък заяви, че следователите са направили незаконен опит да го разпитат като свидетел.
"Мотивът е, че преди няколко дни беше направен опит да бъда разпитан по това дело, за да лишат Цветан Цветанов от неговата защита, което е изключително незаконосъобразно действие, беше постановено незаконосъобразно действие и беше постановено абсолютно незаконосъобразно моето принудително довеждане в Следствената служба. Около 5000 души в момента са обявени за принудително довеждане; за мен беше изпратен специален бус с трима служители от издирването, за да ме доведат принудително, по време, когато бях в друга сграда на следствието. Те искаха да попречат на г-н Цветанов да има защитник в мое лице", обясни Менков.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети