От дома на Бойко Борисов топят протестиращите с обаждане до МВР

DenNews.bg
04.07.2013
размер на текста:

Сигнал до полицията е подаден от дома на бившия премиер Бойко Борисов срещу протестиращите, които се събраха там, за да подканят лидера н ГЕРБ да отиде на работа в Парламента.
Сигналът касае нарушение на обществения ред, а притеснението било, че протестиращите са прекалено близост до дома на Борисов, което по един или друг начин поражда проблем, обясни вътрешният министър Цветлин Йовчев, цитиран от БГНЕС.
Вследствие на сигнала на място е изпратен патрул, който да помоли хората да се оттеглят на нормална дистанция. При едни и същи обстоятелства ще реагираме по еднакъв начин без значение кой е гражданинът, който има нужда, подчерта министърът.
Наред с това Йовчев обясни, че около три милиона лева от началото на годината струва охраната на протестите в страната. Днес той изрази съболезнования към близките на починалия полицай, който е бил ангажиран с охраната на протеста в столицата и една от версиите е, че преумората и стреса са довели до кончината му.
Вътрешният министър обеща още до края на тази седмица да издаде заповед, с която да спре всички дарения към МВР, с изключение на тези по международните договори и съвместните проекти.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети