Китай пришпори Данон и Нестле да намалят цените на бебешките млека

DenNews.bg
04.07.2013
размер на текста:

 
Хранителните гиганти Нестле и Данон заявиха, че ще намалят цените на някои от своите детски продукти адаптирано мляко в Китай, информира ВВС.

Ходът идва ден, след като Китай започна разследване на предполагаемо фиксиране на цените от чуждестранни производители на мляко за новородени.

Търсенето на чужди марки пое рязко нагоре в Китай след няколко грандиозни скандали с млякото заради смъртни случаи при бебета, което доведе до голямо недоверие към местните производители.

Представителя на Нестле за Китай Wyeth Nutrition обяви, че ще намали цените с до 20%. Данон заяви, че ще сътрудничи на разследването и се готви също да намали цените.
Нестле също така добави, че това няма да повиши цените на всички нови продукти през следващата година.

"Wyeth Nutrition са уважавани и са готови да спазват законите на Китай и подзаконови актове, и активно да сътрудничат при антимонополното разследване на компанията", става ясно от официално изявление на фирмата, цитирана от информационната агенция AFP.

Според някои оценки, чуждите марки сега съставляват около половината от всички детски млечни продажби в Китай.

Nestle, Danone, Mead Johnson Nutrition и Abbott Laboratories са сред фирмите, които се разследват от Националната развитие на Китай и на Комисията за реформа.

 

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети