Отдалечиха още повече протеста от Парламента заради сърдития Волен

DenNews.bg
04.07.2013
размер на текста:

Загражденията и полицейските кордони, който ограждат Парламента се оказаха значително отдалечени от сградата тази сутрин-в 21 ден от многохилядните протести срещу кабинета „Орешарски” и липсата на морал в политиката, и пореден ден на сутрешната акция „на кафе”.
Далеч от зоната за сигурност бяха спрени и репортерите, които отразяват протеста, а според информация на bTV, засилените мерки за сигурност са били разпоредени около полунощ – след късно посещение в МВР от страна на лидера на Атака Волен Сидеров. „Визитата” била провокирана от „пърформънса” на журналиста Найо Тицин, който, представяйки се за Сидеров с усмирителна риза и негова маска на лицето, бе задържан за кратко от полицаите пред НС.
Междувременно сутрешните демонстранти блокираха движението по бул. "Цар Освободител” до кръстовището със Софийския университет.
Всеки новодошъл на протеста тази сутрин получава безплатно кафе. Условието на инициативата е хората да напишат името си на чашата и след това да я върнат празна - като вид преброяване на демонстрантите.
"Имаше идея за грамада от камъни пред НС. Искаме да направим един вид грамада от празни чашки. Ще ги закачим една за друга и след това - по огражденията около парламента. Така политиците могат да преброят колко сме много – да не правят констатация, че сме „една шепа” хора", обясниха организаторите на акцията.
Десетки младежи пък се включиха в демонстрация пред Президентството. Те обясниха, че са се организирали в социалните мрежи спонтанно. Заявиха още, че не са участвали в инициативата „На кафе пред парламента”.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети