Със зрелищни акции с полицията община Дупница гони некоректни наематели

DenNews.bg
31.07.2013
размер на текста:

С полиция община Дупница си взима обратно имота, в който се намира дискотека “Енигма” в центъра на града. Това заместник-кметът по икономическите въпроси Олга Китонаво определи като начало на поредица от акции, с които общината си връща имоти, за които не са плащани наемите редовно. За да бъде по-зрелищна първата акция Китанова обяви деня и часа- тя ще се състои утре от 10ч.
Общината има договор за наем с фирма “Техносвят-2006” ЕООД, е собственост на съпруга на бившата управителка на фалиралото дружество “Ученически столове” Атанаска Викторова. След многократните приканвания с официални писма от общината да си плати наема от 15 000 лева и предупредителното писмо за доброволна напускане на обекта до днес, утре ще бъде принудителното отнемане на имота от наемателите. Едва днес стана ясно, че заведението няма договор за наем на масите, разположени на пешеходната алея под Джамията в Дупница и от повече от 3 години те били там без да се плаща наем. Това обяснил тези дни главният архитект на общината, който внесъл пояснение, че за въпросните маси няма разработен и план за тяхното разположение.
След заведение Енигма общината погва и будките за вестници, като ще бъдат премахнати общо 15 от тях. И там проблемът бил неплатения наем, както и липсата на анекси към вече приключили договори.

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети