Задържаха „Волен Сидеров” с усмирителна риза пред Парламента

DenNews.bg
03.07.2013
размер на текста:

Снимката е от профила на Найо Тицин във Фейсбук. Автор: Ивайло Радулов

Лидерът на Атака Волен Сидеров бе задържан с усмирителна риза пред сградата на Парламента днес. Всъщност мечтата на милиони българи, огорчени от агресивните прояви на Сидеров, сбъдна журналистът и съпруг на оперната ни прима Александрина Пендачанска Найо Тицин.
С маска на Сидеров и овързан в усмирителна риза той се разходи на жълтите павета, като задържането му се наложило, защото е навлязъл в зоната на сигурност. И тази сутрин протестиращи се събраха в акцията „на кафе” пред Народното събрание, което бе отцепено от полиция и заграждения.
Двама полицаи отведоха Тицин в стаичката за издаване на пропуски до парламента, където предстоя 20-ина минути. Там му е бил съставен протокол, в който му се препоръчва да не прикрива самоличността си с маска, да не нарушава обществения ред и да спазва законността.
На излизане Найо Тицин обяви, че е постигнато „най-хубавото послание” днес – символично Волен Сидеров да бъде арестуван пред парламента в усмирителна риза, а кадрите да бъдат разпространени от медиите и в социалните мрежи.
За престоя си в стаичката той заяви, че представителите на органите на реда са се държали много културно с него и това е нормалното поведение, когато и протестът е културен.
В момента около НС има някоколстотин души и протестът продължава. Една част от протестиращите тръгнаха на шествие и блокираха кръстовището на бул. "Васил Левски" и ул. "Оборище".
От сутринта отделни групи правят опити да блокират достъпите към Парламента.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети