Окръжен съд засили присъдата на младок рецидивист от Червен брег за секс с 13-годишна

DenNews.bg
29.07.2013
размер на текста:

Окръжен съд-Кюстендил уважи протеста на Дупнишката прокуратура по присъдата на млад рецидивист от село Червен брег за секс с 13-годишно момиче.
Николай А. и приятелят му Цветан И. не само примамили момичето, с което се познавали добре, в изоставена къща в горичка край селото и правили секс с него, но записали всичко на камерата на мобилен телефон. Случаят се разиграл през лятото на 2008 г., когато Цветан бил на 18 г. и имал зад гърба си вече две присъди, а 19-годишният тогава Николай бил осъждан пет пъти. В края на миналата година Районен съд-Дупница постановява условна присъда от 1 г. и 6 месеца с 2,6 г. изпитателен срок за Цветан.
Николай е осъден ефективно на 2 г. лишаване от свобода, присъда която да излежи в затворническо общежитие от открит тип. Дупнишката прокуратура протестира именно настаняването му в общежитие.
Настоящото решение на Окръжен съд, което не подлежи на обжалване, гласи присъдата да бъде излежана в затвор или в общежитие от закрит тип, предвид съдебното минало на Николай. До момента на деянието той е осъждан два пъти на пробация, един път условно и два пъти ефективно.
Случаят стига до полицията и впоследствие до постановяването на присъди за двамата младоци, „благодарение” на самите тях-те записват изнасилването на 13-годишната си приятелка с камерата на телефон, след което не успяват да не се похвалят за „геройството си” и показват клипчето на свои познати от Яхиново. Единият разпознава момичето от кадрите и съобщава за случая на вуйчото на жертвата.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети