ОбС-Кочериново с нито една издънка за първите 6 месеца

DenNews.bg
29.07.2013
размер на текста:

Отчет за работата на Общински съвет-Кочериново за първото 6-месечие на годината ще бъде разгледан на предстоящата сесия на местния парламент на втори август.
В докладната си до съветниците ОбС-шефът Румен Янакиев отбелязва, че за този период няма нито едно върнато или обжалвано от областния управител решение. „Това затвърждава позицията, че работим открито, прозрачно и съобразно законите и Конституцията, както и приетите от Общински съвет подзаконови нормативни уредби”, хвали се Янакиев и изразява надежда „че ръководството на община Кочериново ще работи заедно с нас за по-доброто и своевременно решаване на проблемите на хората от населените места в общината, както и че ще отстрани някои създадени спънки в работата на Общински съвет – Кочериново”.
Само едно решение на местния парламент е върнато за ново обсъждане от началото на годината от страна на кмета Иван Минков. Това е решението за освобождаване от заплащане на компонент сметосъбиране и сметоизвозване на такса битови отпадъци на физическо лице, фирма и помощното училище-интернат в Пороминово. При повторното разглеждане Общински съвет потвърди решението си от 4 януари и поради неоспоримата му законност, то не е обжалвано по-нататък.
За първите шест месеца на годината ОбС е провел 9 заседания, от които 6 редовни и 3 извънредни, на които са приети 78 решения.
Най-трудолюбиви се оказват членовете на Комисия по териториално и селищно устройство, общинска собственост, благоустрояване и комунални дейности, като те са провели 7 заседания.
Без никаква работа за първото 6-месече са били членовете на Комисия по предотвратяване и установяване на конфликт на интереси, като те не са провели нито едно заседание.
Комисия по общински финанси, данъци и такси, общинска администрация, концесионни договори, евроинтеграция, проекти и програми са провели 5 заседания. Комисия по здравеопазване, образование, култура и вероизповедания са взимали решения на 2 заседания. Шест заседание е провела Комисия по труд и социална политика, опазване на обществения ред и човешките права, спорт, отдих и туризъм, а Комисия по опазване на околната среда и рационално използване на природните ресурси – три.
От отчета на ОбС-шефа Румен Янакиев става ясно, че с пет решения на нуждаещи се граждани са отпуснати еднократни финансови помощи в общ размер от 3 297 лв.

 

Най-четено

Темите от "Кочериново"

Етикети