24-часова телевизия за кучета стартира в САЩ

dennews.bg
26.07.2013
размер на текста:

 Първата в САЩ 24-часова телевизия само за кучета, които стопаните остават сами вкъщи, ще започне излъчване през август, предаде БГНЕС.
Каналът се нарича DOGTV и е стартиран от американската сателитна телевизия DirecTV. "Това не е просто развлечение за кучета. Те скучаят, много от тях изпитват тревожност. Какво се опитваме да направим - даваме им нещо, върху което могат да се фокусират", заяви Гилад Нюмън, изпълнителен директор на израелската компания DOGTV.
Програмата на телевизията е разработена с участието на експерти по кучешка психология, а също така ветеринари и защитници на правата на животните. Кучетата ще гледат изображения, които са специално адаптирани към техните визуални и звукови възприятия. Това ще им помага да релаксират и да не се чувстват самотни. От Американската асоциация за ветеринарна медицина одобряват целите на телевизията, но се съмняват, че те ще подействат върху домашните любимци.
Нюмън се надява, че значителна част от 46-те милиона американски семейства и граждани, които имат куче, ще станат абонати на DOGTV. Цената е само 4,99 долара.
DOGTV вече е започнала да излъчва в Израел в началото на годината. Нюмън съобщи, че компанията обмисля варианта да създаде телевизия за домашни котки.


 

 

Най-четено

Темите от "Любопитно"

Етикети