ЦСКА пуска 2 млн. акции от по 5 лв.

DenNews.bg
26.07.2013
размер на текста:

Първите два милиона акции на ЦСКА могат да бъдат пуснати часове, след като бъде подписан договорът с "Титан", съобщава "Стандарт". Както стана ясно, цената им ще е по 5 лева.
"На теория продажбата на акции може да започне на другия или по-другия ден. С крайни срокове не може да се ангажираме. Очакваме първо да се произнесе КЗК, при добро стечения на обстоятелствата е реално това да стане до 10-15 дни. После всичко е в ръцете на "Титан". Имат пълното юридическо право да се откажат в последния момент, макар да е предвидена неустойка", коментира източник близък до ситуацията в ЦСКА.
Подобно на "цифровизацията" ЦСКА ще стартира масова рекламна кампания сред привържениците си да купят акции. В момента тя се изработва от инвестиционния посредник, избран от "червените". -"Лира Инвестмънтс" не трябва да буди притеснение. Напротив, липсата на дейност на фирмата ще ускори сделката, тъй като улеснява проверката на КЗК. "Лира Инвестмънтс" може да изчезне три месеца, след като бъдат пуснати акциите. В момента тя просто ги държи".

 

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети