Ученик на Панчо Владигеров ще реди ноти за химн на Дупница, търси се текст

dennews.bg
25.07.2013
размер на текста:

 Ученик на именития български композитор Панчо Владигеров ще реди рими за химн на град Дупница. Преди това ще трябва да се намери и подходящ текст. За целта от общината обявиха конкурс, а кметът Методи Чимев оглави и комисия, която ще го одобрява. Освен градоначалника, в комисията участват гл. ас. Иван Хаджийски – краевед и изследовател на Дупнишка околия, Таня Камбурова- диригент, Иван Гатев – диригент, Снежана Дикова – главен библиотекар в НЧ “Зора 1858”
Комисията ще избере два или три текста, които ще бъдат публикувани на сайта на общината и чрез гласуване гражданите да изберат текста за Химн на град Дупница;
Срокът за подаване на предложенията за текст е19 август до 12,00 часа в деловодството. Комисията ще се събира на следващия ден, за да каже тежката си дума кои ще бъдат трите текста, измежду които дупничани ще трябва да избират.
Избраният текст ще се предаде на композитора Георги Костов, който е ученик на именития български композитор проф. Панчо Владигеров. Той е дългогодишен ректор на НМА “проф. Панчо Владигеров”, автор на мюзикъли, оперети и песни.
Идеята е представяне на химна да стане на 19-и октомври на площад “Свобода” в рамките на празника на град Дупница от Мъжки хор “Св. Иван Рилски” с диригент Таня Камбурова и Хор на момчетата “Канон” с диригент Иван Гатев.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети