Уволниха шефката на Гробищния парк в Дупница, щипнала над 5 000 лв.

DenNews.bg
24.07.2013
размер на текста:

Дългогодишната шефка на Гробищния парк в Дупница е дисциплинарно уволнена и предадена на прокурор, заради финансови нарушения, съобщи кметът Методи Чимев.
Нарушения на Василка Иванова са засечени с одит от месец май 2012 г. до месец март тази година, но проверката на управлението й ще продължи. Констатираното отклонение на средства за този период възлиза на 5060 лв.
Установено е, че на гражданите са издавани квитанции за определена сума, а при отчитането в общината са предавани по-малко пари.
Нарушенията са засечени при разпоредена от кмета Чимев проверка, която пък е следствие на конкретен сигнал от граждани.
„Затова призовавам гражданите, които имат информация по случая или са били засегнати, да се обърнат към общината. Нека и всеки гражданин, който има конкретен сигнал за нарушения от страна на общински служители, искани са им рушвети или им е отказана услуга да се обърне лично към мен или да подаде сигнал на електронната ми поща”, призова Чимев и посочи случаят с Иванова, като пример за добро сътрудничество между гражданите и кмета.
След констатираните нарушения в Гробищния парк, сред които и искането на измислени, разбира се, по-високи цени на строго конкретизираните услуги, е задействана нова система на работа. Постъпленията ще се отчитат в общината в края на всеки работен ден.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети