С по 10 000 лв. утешават семействата на загиналите в „Ораново” миньори

DenNews.bg
24.07.2013
размер на текста:

Правителството прие постановление за предоставяне на допълнителни бюджетни кредити по бюджета на Министерството на труда и социалната политика за 2013 г. за изплащане на еднократна финансова помощ на законните наследници на починалите лица при инцидента в рудник „Ораново". Това съобщиха от правителствената информационна служба.
Ще бъде отпусната еднократна финансова помощ за всяко от починалите лица в размер на 10 000 лева. Еднократната финансова помощ ще се изплаща на правоимащите лица от Агенцията за социално подпомагане.
Днес стана ясно, че прокарваният в продължение на осем денонощия тунел до затрупаните Николай и Иван, чиято съдба остава неясна, няма да изведе спасителите до тях.
Започва да се копае нова отходна галерия, обяви енергийният министър Драгомир Стойнев.
Прокопаването на новата галерия при най-оптимистични прогнози ще отнеме минимум 10 дни.
Решението да се направи обходна галерия е взето заради големия риск от ново срутване в последните метри на прокарания до момента тунел, който „излезе” на опасен участък, най-вероятно основната точка на срутването.
„Времето напредва, но по никакъв начин не може да се подлага на риск живота на спасителите и миньорите”, заяви министър Стойнев.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети