Агитката на Левски се връща на стадиона, но ще мълчи

DenNews.bg
24.07.2013
размер на текста:

Националния клуб на привържениците на Левски излезе с ново съобщение относно организацията за мача с Локомотив Пловдив. Двубоят от 2-я кръг на А група е в неделя на стадион „Георги Аспарухов“.
Фенклубът на „сините“ призова привържениците да не ходят на мача с Ботев в Пловдив, а сега тактиката е съвсем различна – със „синя“ подкрепа от трибуните, но без скандирания и песни.

От името на Националния клуб на привържениците на Левски и всички обединени фракции в Сектор "Б", искаме да изкажем своята благодарност към всички сини привърженици, които проявиха разум, разбиране и силно развито чувство за съпричастност към единството в името на общата цел: да оставим сектора празен в мача срещу Ботев.
Доста хора питат какъв бе смисълът от бойкота? А той бе именно този: да се обединим и действаме като един! Това е сигурен знак за нашето голямо израстване като публика и организация. Сигурен залог за сила, единство и мощ в бъдещи акции. Затова - браво, левскари!
Както се видя, в Пловдив нямаше никакви насилствени и тоталитарни прийоми срещу левскари. Въпреки призивите и увещанията, на стадиона влезе рехава група от 6-7 човека. Оставяме на тях да обяснят каква беше функцията им вътре и какво постигнаха.
Пред стадион "Христо Ботев" дойдоха и други "сини" привърженици, до които не бяха достигнали съобщенията за бойкота. След като им бе разяснена ситуацията, те проявиха левскарско разбиране, съгласиха се и не влязоха в сектора.
Съобразявайки се с множеството изказани критики, мнения, както и откровени и недостойни нападки срещу нас, предлагаме следната организация за мача с Локомотив Пловдив:
Влизаме на ст."Георги Аспарухов", заемаме място в сектор "Б" и дотам. Без знамена, без песни, без глас от микрофона, без хореография, без цветове и дим. Обещаваме мъртви трибуни за мъртъв футбол. Апатия и безразличие към безсрамниците в синьо, но подкрепа за Левски.
Искрено се надяваме, че буквално хилядите, които писнаха, че им забраняваме да влязат на мача със Сопот в Пловдив, ще продължат с този изненадващ плам, желание и ентусиазъм да искат да посещават мачове. Надяваме се за този мач "да не им излезе нещо в последния момент" и погрешка да си останат вкъщи.
Нашият окончателен призив е: Всички на "Герена" срещу Локо Пловдив, при пълно мълчание и безразличие. За да сме в унисон с отбора. Нали винаги са искали да сме едно цяло.
 

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети