Инфаркт покоси адвокат Васил Василев, баща на волейболната звезда Ели Василева

DenNews.bg
23.07.2013
размер на текста:

Адвокат Василев с дъщерите си Ралица (вляво) и Елица.

Инфаркт покоси известния дупнишки адвокат Васил Василев, баща на световно известната волейболна дива Ели Василева. Адвокат Василев си отиде само на 52 г. Неочакваната му кончина потресе цяла Дупница.
Трагедията сполетяла семейството тази неделя. Докато бил с приятели в покрайнините на Бобошево, адвокат Василев се почувстват зле. Веднага е транспортиран с линейка на Спешен център-Бобошево в частната болница в Дупница. Направени са му изследвания, които установяват че той е в прединфарктно състояние. Лекарите поискали консултация от столични кардиолози, за да бъде извършена коронарография. Докато всички чакали пристигането им, Василев се прибрал до дома си, за да се подготви за приемане в болница, но отново се почувствал зле и издъхнал.
Адвокат Василев бе изпратен от десетки близки, приятели и познати вчера. Момичетата от националния тим по волейбол присъстваха на погребението, за да окажат подкрепа на Ели в тежкия за нея и семейството момент.
Преди да се захване с успешната кариера на адвокат, Василев беше част от екипа на криминална полиция в Дупница. Той бе един от добрите състезатели по спортна стрелба в най-успешните години за местния клуб. Запален ловец и почитател на спорта, той успя да превърне двете си дъщери в успешни състезателки. Ели Василева е първата дупничанка достигнала такива постижения в спорта. Сестра й Ралица направи кариера в баскетбола, като достигна до състава на националния отбор.
Екипът на DenNews.bg изказва съболезнования на семейството и близките на адвокат Василев.
Поклон пред паметта му!

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети