Дупничанинът Цветан Соколов влезе в идеалния отбор на Световната лига

dennews.bg
22.07.2013
размер на текста:

Волейболната звезда от Дупница Цветан Соколов заслужи поредното си признание с изявите си с националната фланелка. Диагоналът на “лъвовете” попадна в идеалния отбор на приключилата снощи Световна лига и по този начин заслужи награда от близо 15 хиляди лева.
След финала между Русия и Бразилия международната федерация обяви индивидуалните отличия по постове в една перфектна седморка, вместо обичайните награди по статистически елементи, отбелязва bgvolleyball. За най-полезен състезател (MVP) пък бе определен Николай Павлов от тима на победителите – Русия.
Соколов стана и втори по резултатност в тазгодишното издание. Юношата на Марек Юнион-Ивкони наниза общо 285 точки в четиринадесетте мача от надпреварата. Цецо постигна 14 аса, 241 точки от атака и 30 точкови блокади, като 209 от точките му бяха натрупани още в груповата фаза на турнира. Първенец в тази неофициална класация стана Николай Павлов, който има 3 точки повече от дупничанина – 288. Трети е Иван Зайцев (Италия) с 283.
Самият Цветан Соколов призна класата на “Скуадра адзура”, която победи България в спора за 3-ото място с 3:2 гейма. "Бяхме изненадани от това, че Ветори беше на полето. Не можахме да се справим с него и да го спрем по никакъв начин. Първият мач срещу Аржентина беше много добър за нас, но след това спряхме да вярваме напълно във възможностите си. Например в мача срещу Италия в групата бяхме напълно променени, защото не си вярвахме. Трябва да израстваме и да подобрим играта си, най-вече при лесните топки, като се опитаме да избегнем непредизвиканите грешки. Не съм доволен от това, което направих на тази финална шестица, защото започнах добре, но след това не знам точно какво се промени. Мисля, че исках да помогна повече отколкото бях в състояние да го направя. Това беше голямата ми грешка - исках да направя повече, отколкото бях в състояние. Трябва с този нов опит да подобря играта си, защото когато отново бъда под напрежение, трябва да съм спокоен и да внимавам само за моята топка", обобщи представянето си в Аржентина Соколов.
Идеален отбор на Световна лига 2013:
Разпределител: Бруно Резенде (Бразилия)
Диагонал: Цветан Соколов (България)
Първи посрещач: Иван Зайцев (Италия)
Втори посрещач: Рикардо Лукарели (Бразилия)
Първи център: Дмитрий Мусерский (Русия)
Втори център: Емануеле Бирарели (Италия)
Либеро: Марио да Силва Педрейра Жуниор (Бразилия)
Най-полезен състезател (MVP): Николай Павлов (Русия)
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети