Седмица след срутването в „Ораново”: Съдбата на двамата остава неизвестна

DenNews.bg
22.07.2013
размер на текста:

Седмица след срутването в мина „Ораново”, отнела живота на двама миньори, съдбата на другите двама изчезнали продължава да е неизвестна.
Спасителните дейности намалиха темпото си през тази нощ, тъй като са достигнали предполагаемия участък на най-силното свлачище, където крепежите са силно нарушени и преди да се продължи напред трябва да бъдат подсилени. Това е необходимо, за да се гарантира безопасността на спасителите.
Иначе през нощта са прокопани още 9 метра и до галерията, в която се предполага че са Николай Михайлов и Иван Лазаров остават около 20 метра. Местонахождението им обаче се локализира с предположения и надежди. Надеждата за двамата дава и информацията, че в рудника има каптиран минерален извор и те биха могли да имат достъп до вода.
На местата, където работят спасителите, има вентилационна система, която подава въздух и се предполага, че има определен процент кислород, който влиза навътре в галерията. Тази седмица се очаква да бъде готов и докладът на инспектората на Енергийното министерство, посочва БНТ.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети