Орешарски назначи дупничанката Мария Чочова за зам.-областен на Кюстендил

dennews.bg
02.07.2013
размер на текста:

 Премиерът Пламен Орешарски назначи със заповед от днес дупничанката Мария Чочова за заместник-областен управител на Кюстендил. Пак от днес от постовете на заместник-областни управители са освободени Радослава Чеканска и Гергана Михайлова.

Родената през 1981-а година Чочова беше секретар на община Дупница в мандата на Първан Дангов, след след това юрисконсулт на Община Бобошево, асистент и хоноруван асистент към ЮЗУ „Неофит Рилски”. В момента е експерт към Националния браншови синдикат „Образование и наука” – КНСБ.
Назначаването на Мария Чочова за заместник-областен управител е едно от общо 10-те назначения, които премиерът Пламен Орешарски подписа днес.
Стефан Стефанов ще бъде заместник-областен управител във Велико Търново. Роден е през 1982 г. Завършил е право във ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий”. В момента работи в адвокатска кантора в града.
За заместник областен управител на област Враца е определен Иван Даков. Роден е през 1951 г. Завършил е АОНСУ. Бил е заместник-кмет и кмет на Община Мизия, народен представител в периода 2005-2009 г. Последната заемана от него длъжност е секретар на Община Бяла Слатина.
Заместник областен управител на Кърджали става Назми Мюмюн. Роден е през 1950 г. Има две бакалавърски степени от Учителския институт „Любен Каравелов” в Кърджали – за начален и за прогимназиален учител. Завършил е също педагогика и психология в СУ „Св. Климент Охридски”. Бил е учител, а през последните 23 години е управител на ЕТ „Вардар-Назми Мюмюн”.
Цецка Петкова става заместник областен управител на Ловеч. Родена е през 1957 г. Завършила е ВПИ в Шумен. Почти цялата й трудова биография е в сферата на образованието като учител, заместник-директор и директор на училища в Тетевен. В периода 2003-2007 г. е била кмет на Община Тетевен.
Заместник областен управител в Разград ще бъде Иван Борисов. Роден е през 1958 г. Завършил е ВИИ – София със специалност „Икономика и управление на АПП”. Заемал е различни длъжности в общинската администрация и в частния бизнес. От 2000 г. е председател на читалище „Кирил и Методий” в Кубрат.
Емил Хумчев става заместник областен управител на Смолян. Роден е през 1975 г. бакалавър е по организация и управление на туристическото обслужване от Колежа по туризъм в Благоевград. Общински съветник е в ОбС – Златоград.
Диана Тонова е заместник областен управител на София-град. Родена е през 1972 г. Завършила е право в ЮЗУ „Неофит Рилски”. От 1998 г. работи в Столичната общинска агенция за приватизация, където в момента е главен юрисконсулт.
В Търговище заместник областен управител ще бъде Румен Такоров. Той е роден през 1955 г. Завършил е ВИАС със специалност „Пътно строителство”. Заемал е редица длъжности, свързани със строителството и рехабилитацията на пътната инфраструктура. Депутат от 38-ото, 40-ото и 41-ото НС.
Заместник областен управител на Видин е Николина Ванчева. Родена е през 1957 г. Магистър е от ВФСИ „Д. Ценов” – Свищов. Специализирала е социален мениджмънт в УНСС. Работила е в Общинския съвет и в общинския център „Социални грижи” в Брегово, била е кмет на кметство Балей, в момента е заместник кмет на Община Брегово.
От постовете им на заместник областни управители са освободени и Галина Георгиева-Маринова (Разград), Любомира Попова и Изабела Чорбаджиева (Велико Търново), Сашо Данков (Ловеч), Асен Тюрдиев и Есат Садък (Кърджали), Елка Станчева (Търговище), Чавдар Фурлански (Смолян),Валентин Литов и Цветелина Теофилова (Враца), Любомир Низамов и Елка Георгиева (Видин).

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети